Vinnere NM Sunn mat i kantina 2022

Å gjøre det lettere å ta gode, sunne valg i kantinen er folkehelsearbeid på sitt aller beste. I 2022 deltok 460 kantiner i NM Sunn mat i kantina.

Vinnerne ble kåret på #MerAv seminar på UMAMI-messen på NOVA Spektrum i Lillestrøm 16. februar 2023. Statssekretær Ole Henrik Krat Bjørkholt fra Helse- og omsorgsdepartementet delte ut prisene.

Palleplasseringer 2022

Stålgården i Trondheim stakk av med 1.plassen, tett etterfulgt av FB38 som er en del av konseptet Søtt+Salt i Bergen. Både Stålgården og FB38 er en del av 4service-kjeden. 3.plassen gikk til Alimento studentkantine som er lokalisert sammen med Universitetet i Sørøst-Norge ved Campus Vestfold.

Laila Halvorsen, kantineleder på Stålgården kunne fortelle at de var veldig stolt av å vinne konkurransen.

– Dette var jo ferdig i november men vi har jo bare fortsatt. Vi var kanskje litt skeptiske i starten, men etter hvert ble det rutine. Vi har funnet ny inspirasjon og nye retter, vi har brukt fisk og sjømat på helt nye måter vi ikke har tenkt på før. Jeg vil absolutt anbefale andre å være med på konkurransen.

Årets kjedepris til ISS Facility Services

Med 450 påmeldte kantiner lot juryen seg imponere over ISS Facility Service sitt engasjement inn i konkurransen og valgte derfor å dele ut en ekstra pris. ISS lagde en egen meny for konkurranseperioden med ekstra fokus på #MerAv råvarene.

Artikkelen fortsetter under bildet.

- ISS inviterte alle kantinelederne til et webinar i starten av konkurransen og sendte plakater med konkurransens profileringsmateriell til alle kantinene som ble brukt i serveringsområdene. Vi kan vel trygt si at ISS har bidratt til å synliggjøre konkurransen og til at svært mange kantinegjester har fått servert gode, næringsrike måltider, sier Iselin Bogstrand Sagen, jurymedlem og ernæringsrådgiver i Opplysningskontoret for frukt og grønt. Resten av juryen bestod av Gunnar Jensen, kokk og styrer på kjøkkenet på Mathallen i Tromsø, og Stian Damstuen, utøver på Baker- og konditorlandslaget.

Fjorårets vinner av NM Sunn mat i kantina