Cherrytomat
Cherrytomat er den minste tomaten vi har på markedet. Det finnes både røde, oransje og gule varianter. De er på størrelse med et kirsebær og har en kraftig, god tomatsmak. Cherrytomater er gode til snacks, i salatbollen eller som tilbehør, slik som annen tomat. Den er vanligvis pakket i begre à 250 g.
Egenskaper
Tomat har lavt energi - og fettinnhold og er en kilde til beta-karoten og vitamin C. Tomat har også et høyt innhold av kostfiber. Beta-karoten omdannes til vitamin A i kroppen. Vitamin A bidrar til å opprettholde normal hud og normalt hår, mens vitamin C styrker immunsystemet og øker opptaket av jern fra andre matvarer. Kostfiber er gunstig for fordøyelsen.
Egenskapene gjelder ved inntak av minst 100 g vare.
Lagring
10 - 12°C
Modne tomater har kort holdbarhet. Ved oppbevaring under 8 °C taper tomater smak og aroma, og blir raskere bløte. Tomater skiller ut mye etylen og bør ved lagring holdes borte fra varer som er ømfintlig for etylen.
Næringstabell
Næringsinnhold i 100 gram spiselig matvare
- Spiselig del
- 100 %
- Vann
- 94 g
- Kilojoule
- 74 KJ
- Kilokalorier
- 18 Kcal
- Protein
- 0,7 g
- Karbohydrat
- 2,5 g
- Fett
- 0,2 g
- Norsk
- Tomater
- Latin
- Lycopersicon lycopersicum L.
- Engelsk
- Tomato
- Tysk
- Tomate
- Fransk
- Tomate
- Spansk
- Tomato
- Italiensk
- Pomodoro