18.03.2021 08:00:00 av Gerd Byermoen, Kommunikasjonssjef

Påskekos

Noen foretrekker sjøen og båten, andre foretrekker skiene og fjellet. Uansett blir det ikke store sammenkomster i årets påske, men vi vil allikevel kose oss med de nærmeste. Påskefrukten over alle er appelsinen. Totalt sett spiser vi 6 kg. pr. person i året, som tilsvarer noe sånt som 36 appelsiner, og store deler av dette spises mellom jul og påske.

Turmat og påfyll underveis

Det er ikke rart at appelsinen er nesten like selvskreven i påskesekken som Kvikk-lunsjen. Helt siden Fjellvettreglene ble trykket på emballasjen til sjokoladen på 60 tallet har disse to holdt stand som skikkelig turproviant.

-          Appelsinen lesker tørsten og smaker helt himmelsk på tur. Et lite tips er å skjære den i båter før turen, da går det lettere å spise for alle. Blander du med annen oppskåret frukt og kanskje noen nøtter i boksen er det garantert at går unna i pausen, sier Gerd Byermoen, i Opplysningskontoret for frukt og grønt.

Appelsin i salaten

I påsken har vi tid til å lage en deilig salat til lunsj. Lag en deilig kyllingslat med appelsin eller lag en morsom appelsinsalat og server den i skallet.

-          Denne desserten passer like godt til lunsj som til middag, og den er morsom å lage for både små og store, forteller Gerd.

Ovnsbakte rotgrønnsaker passer til alle påskefavorittene

Kylling, lammestek og vilt – uansett hva du har satt på menyen vil ovnsbake grønnsaker passe godt. Det er enkelt og få til og gjør seg selv i ovnen mens du gjør noe annet. Forsøk deg frem med de grønnsakene du liker best, og lag din helt unike blanding. Sellerirot, gulrot, persillerot, pastinakk, kålrot, løk og ulike beter danner til sammen en symfoni av farge og smak. Skjær i jevnstore biter, ringle over litt god olje, noen urter og en liten klype salt. La grønnsakene stå i ovnen til de er møre og nyt. Fyll gjerne opp halve tallerken med grønnsaker.

Påskeegget skal fylles

Påskeaften er det tid på påskeegg. I dagene frem til da er det hyggelig å lage litt småsnacks til spillkvelden. Grønnsaker og dipp er deilig, det er også frukt skåret i biter og servert i muffinsformer. Det er lov å la seg friste. God påske til deg og din kohort!