Tomat- og løkpai

Pai er alltid et enkelt og godt alternativ til middag eller en smårett til kvelds. Denne tomat- og løkpaien er intet unntak, og det smaker med en grønn salat ved siden av.
40-60 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Paideig

  • 2 dl hvetemel
  • 50 g smør
  • 0,5 dl kesam original

Fyll

  • 1 løk
  • 1 purre
  • 5 tomat
  • 2 egg
  • 0,5 dl kesam original
  • 1 dl lettmelk
  • 0,5 ts salt
  • nykvernet pepper etter smak
  • 2 ss revet hvitost

Fremgangsmåte

  1. Bland alle ingrediensene til paideigen raskt i en foodprocessor. Om deigen blir for hard, så tilsett eventuelt mer vann. 
  2. Trykk deigen tynt ut i en ildfast form eller paiform.
  3. Prikk paienbunnen med en gaffel, og stek ved 225 grader i ca. 10 minutter.
  4. Skrell løken og skjær den i skiver. Purre skjæres i tynne skiver.
  5. Forvell løk og purre i litt lettsaltet vann i 3-4 minutter. La det renne godt av.
  6. Skjær tomatene i skiver.
  7. Pisk sammen egg, kesam, melk, salt og pepper.
  8. Fordel løken i paiskallet, og legg over tomatskiver.
  9. Hell på eggeblandingen og strø over ost.
  10. Stek paien i ca. 20 minutter til eggemassen har stivnet og paien har blitt gyllen.
  11. Server med en grønn salat til.
Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 74
Legg til på Min side
Del på Facebook