Thailandsk salat med squashnudler og peanøttdressing

Denne salaten er en vegetarvariant av en klassisk Pad Thai. En kraftig peanøttdressing hører med.
20-40 min
2 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Peanøttdressing

  • 3 ss peanøttsmør
  • 4 ss soyasaus
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • saften av 0,5 lime
  • 0,5 finhakket rød chili
  • 1 ss honning
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 1,5 ss vann

Salaten

  • 0,5 rødkål
  • 5 vårløk
  • 1 grønn squash
  • 1 pose bønnespirer
  • 1 mango
  • 0,5 rød paprika
  • 4 ss kjerner av granateple
  • 4 ss limesaft
  • 1 dl peanøtter til topping
  • 2 båt lime til serveringen
  • 2 ss ristede sesamfrø

Fremgangsmåte

  1. Start med dressingen. Bland alle ingrediensene godt sammen. Smak til. Den skal være kraftig på smak og fyldig i konsistensen. Sett til side.
  2. Vask og tørk ingrediensene til salatblandingen.
  3. Finsnitt rødkål og vårløk.
  4. Lag strimler av squash. Bruk gjerne et spiraljern som lager strimler eller en potetskreller.
  5. Skjær toppen av granateplet. Riss gjennom skallet med en skarp kniv rett ut for skilleveggene. Brekk frukten fra hverandre og pill ut kjernene. (Dette kan du gjøre i en bolle med vann så unngår du søl.)
  6. Skjær av skallet på mangoen og skjær den i skiver.
  7. Skjær paprika i strimler.
  8. Bland ingrediensene forsiktig sammen. Ha på limesaft. Dryss over sesamfrø og peanøtter.
  9. Server salaten med peanøttdressing.
Sist oppdatert 27. mars 2020
Liker 2
Legg til på Min side
Del på Facebook