Tandooribakte persillerøtter

Her får persillerøttene et spennende møte med indisk krydder og en syrlig yoghurtdipp. Om du ønsker kan du også bruke pastinakk, og bulgur i stedet for linser.
Over 60 min
1,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 800 g persillerot
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss tandoorikrydder
  • salt og pepper

Yoghurt- og agurkdipp

  • 200 g yoghurt naturell
  • 3 båt knust hvitløk
  • evt. litt malt spisskummin
  • 0,5 hakket slangeagurk
  • 1 bunt frisk dill
  • 1 pk røde linser

Fremgangsmåte

  1. Velg persillerøtter som er så jevne i størrelse som mulig.
  2. Skyll og tørk dem.
  3. Vend persillerøttene i olivenolje, tandoorikrydder og litt salt og pepper.
  4. Legg persillerøttene i en liten ildfast form.
  5. Bak persillerøttene møre i ovnen på 200 - 225 grader i 50-60 minutter.
  6. Skyll linsene og la dem renne godt av.
  7. Smak yoghurten til med hvitløk, evt. spisskummin, salt og pepper.
  8. Tilsett hakket agurk og dill. Spar litt dill til pynt.
  9. Server de bakte persillerøttene med yoghurt- og agurkdippen på en seng av røde linser.
Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 2
Legg til på Min side
Del på Facebook