Stekte kålbåter med sitron og honning

Ta hodekål til nye høyder. Det gjør du enkelt ved å pannesteke båter på sterk varme og tilføre litt sødme som honning og syre som sitron. Resultatet vil garantert overraske. De kan også ovnsstekes på sterk varme. Enkelt er det uansett. Nykål kan også tilberedes på denne måten.
Under 20 min
2,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

Del kålen i 8-10 båter. Fjern den tykkeste delen av stilken.

  1. Varmt smør i en vid stekepanne.
  2. Stek kålbåtene på ganske sterk varme 3-4 minutter på hver side, til de er så vidt møre.
  3. Del sitronen i båter og legg dem sammen med kålen i pannen. Sitron som har fått en omgang i pannen gir en raffinert smak.
  4. Kålbåtene kan gjerne ha kraftig farge.
  5. Drypp honning over i siste stekeminutt. 
  6. Om du ønsker kan du brune kålbåtene raskt og steke dem videre i ovnen til de er møre.
  7. Server kålbåtene med ett dryss av timian eller finhakket persille, som en egen rett eller som det beste garnityret til middagen.
Legg til på Min side
Del på Facebook