Rotgrateng

Potetgrateng er en velkjent rett, men hvorfor ikke blande inn rotgrønnsaker i gratengen? Her kan du blande inn det du har av rotgrønnsaker og smake til med det krydderet du liker.
40-60 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 4 potet
  • 1 sellerirot
  • 1 pastinakk
  • 1 løk
  • 1 persillerot
  • 3 dl kremfløte
  • 1 dl melk
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 dl revet hvitost

Fremgangsmåte

Skrell og del grønnsaker i tynne skiver med ostehøvel eller en grønnsakskutter (mandolin).

Legg grønnsakene lagvis i form. Begynn og avslutt med poteter.

Bland sammen fløte, melk, salt og pepper og hell det over grønnsakene. Dryss på revet ost og sett formen inn i varm ovn ved 175°C i ca. 45 minutter til grønnsakene er møre og det meste av væsken er trukket inn.

Server gratengen til svinekjøtt, lammekjøtt, kylling eller pølser.

Gratengen er et godt alternativ til gratinerte poteter.

Sist oppdatert 24. januar 2015
Liker 5
Legg til på Min side
Del på Facebook