Risotto med grønnsaker

Risotto er en enkel middagsrett rett hvor du kan benytte det du ønkser av grønnsaker. Mens du rører i risottoen kan grønnsakene bakes i ovnen.
40-60 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 grader.
  2. Skyll, rens og skrell grønnsakene. Del sopp, løk, bete og selleri i små båter eller terninger. Bland med olivenolje og timian. Legg dette på en stekebrett kledd med bakepapir og bak i varm ovn i ca 15. minutter.
  3. Finhakk sjalottløk og hvitløk.
  4. Bruk en vid, gjerne tykkbunnet, kjele og fres løken blank i olje på middels varme.
  5. Tilsett risen og fres videre under omrøring til risen blir blank.
  6. Hell på varm buljong - litt av gangen.
  7. Kok opp under omrøring til det meste av væsken har trukket inn i risen. Fortsett å spe under omrøring til risen nesten er ferdigkokt. Bland i parmesan. Rør rundt.
  8. Risottoen skal ha en kremet konsistens. Spe med mer væske om den blir for tykk.
  9. Smak til med salt og pepper og noen dråper sitronsaft.
  10. Bland bakte grønnsaker med risottoen. Kok opp. Server med et dryss av persille.
Legg til på Min side
Del på Facebook