Rabarbrasmuldrepai

En enkel og god rabarbrapai. En velsmakende dessert eller som kake til kaffen.
40-60 min

Ingrediensliste

Fyll

  • 500 g rabarbra
  • 1 dl sukker
  • 1 ss potetmel
  • 1 ts revet frisk ingefær

Smuldrelokk

  • 2 dl brødrasp
  • 2 dl havregryn
  • 4 ss sukker
  • 10 hakkede valnøttkjerner
  • 80 g smør

Fremgangsmåte

  1. Skyll rabarbraen og del den i biter.
  2. Bland sammen sukker og potetmel i en bolle. Ha i rabarbrabitene og den revne ingefæren. Bland godt sammen. Potetmelet hjelper rabarbraen til å holde på formen og fuktigheten.
  3. Ha rabarbraen over i en smurt paiform.
  4. Bland sammen de tørre ingrediensene til smuldrelokket.
  5. Skjær smøret i terninger og smuldre i smøret med rene fingre.
  6. Fordel "deigen" over rabarbraen.
  7. Stek smuldrepaien midt i ovnen ved 200 grader C i ca. 20 minutter til den er gyllen på toppen.
  8. Server gjerne med vaniljeis.
    Du kan også legge noen spiseskjeer med vaniljekrem over rabarbraen før du legger over smuldredeigen. Mange synes at et par spiseskjeer lakrispulver i fyllet er godt.
Sist oppdatert 1. juni 2017
Liker 20
Legg til på Min side
Del på Facebook