Pokebolle med blomkålris og ponzusaus

Pokebolle er en Hawaii-inspirert middagsrett som gjerne serveres med rå marinert fisk over sushiris sammen med avokado, mango og vårløk. Her er en grønnsaksvariant med blomkåris.
20-40 min
1,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1 blomkål - vasket og revet
  • 1 hvitløk - hakket
  • 2 ss olje til steking
  • 1 mango i skiver
  • 1 avokado i skiver
  • 0,5 slangeagurk i skiver
  • 0,5 rødløk i skiver
  • 8 reddik - delt i fire
  • 12 grovhakkede valnøttkjerner
  • 4 ts chiafrø

Ponzusaus

  • 1 dl soyasaus
  • saften av 1 lime
  • 1 ss sukker
  • 2 ss riseddik
  • 4 vårløk i skiver
  • 0,5 rød chili i skiver
  • 1 båt hvitløk - finhakket
  • 1 dl finhakket frisk koriander
  • 1 ts revet frisk ingefær

Fremgangsmåte

  1. Riv blomkålen til ris. Fres blomkålrisen raskt i olje i en varm panne sammen med hvitløk.
  2. Avkjøl risen mens du blander sammen ingrediensene til ponzusausen. Den er magisk i denne retten.
  3. Del opp mango og grønnsaker som beskrevet.
  4. Fordel blomkålrisen i 4 boller. Dander de andre ingrediensene over.
  5. Dryss chiafrø på til slutt.
Sist oppdatert 27. mars 2020
Liker 0
Legg til på Min side
Del på Facebook