Pizza med artisjokkhjerter og pesto

Pizza kan varieres i det uendelige. Pesto er supert som saus på pizza. Her er hermetiske artisjokkhjerter brukt i en fin kombinasjon med paprika.
Over 60 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Pizzadeig

  • 0,5 pk gjær eller 1 ts tørrgjær
  • 2 dl lunkent vann
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 300 g hvetemel

Topping

  • 2 dl pesto
  • 150 g revet hvitost
  • 1 boks hermetiske artisjokkhjerter
  • 1 rød paprika
  • 12 sorte oliven
  • 2 vårløk
  • 1 g gulrot

Fremgangsmåte

  1. Løs gjæren opp i vannet, tilsett olje og salt og elt deigen sammen med mel til den er blank og smidig.
  2. Dekk deigen med plast og la den heve til dobbelt størrelse, minst 1 time.
  3. Elt deigen og kjevle den tynt ut og ha den over på et stekebrett med bakepapir.
  4. Spre pesto utover pizzadeigen.
  5. La artiskokkene renne godt av. Del dem i 2.
  6. Skjær paprika i ringer eller skiver.
  7. Skjær vårløk i skiver.
  8. Ha ost og vårløk på først. Ha på artisjokkhjerter, oliven og paprika.
  9. Stek pizzaen midt i ovnen til den er ferdig og sprø, ca 15-16 minutter på 230 grader.
  10. For å få ekstra sprø bunn kan du la den stå på nederste rille de siste 5 minuttene.
  11. Lag bånd av gulroten med en potetskreller. Disse skal på rett før servering og ikke være med i ovnen.
Sist oppdatert 8. juni 2020
Liker 1
Legg til på Min side
Del på Facebook