Ovnsbakte pærer med hasselnøttkrisp

Når pærer får en omgang i ovnen skjer det nesten magiske ting. Og sammen med litt hakkede hasselnøtter, honning og mørk sjokolade, så blir dette julens favoritt til dessert.
20-40 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 4 pære
  • 1 dl hasselnøtter
  • 1 ss smør
  • 0,5 ss honning
  • 2 dl kremfløte
  • 25 g mørk sjokolade, 70% kakao

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 grader.
  2. Legg hasselnøttene på et bakepapir og stek dem i ovn i 5 minutter. Da blir de fyldig på smak.
  3. Skrell pærene og skjær av et lite snitt i bunnen slik at pærene kan stå.
  4. Smelt smøret sammen med honningen. Pensle dette på pærene.
  5. Grovhakk hasselnøttene og klem de på pærene.
  6. Sett pærene i ovnen på bakepapir og bak dem midt i ovnen i 18-20 minutter.
  7. Riv sjokoladen.
  8. Server pærene lune med et dryss av revet sjokolade.
  9. Server med pisket krem ved siden av.
Sist oppdatert 19. november 2019
Liker 1
Legg til på Min side
Del på Facebook