Middagssalat med gulrøtter og kikerter

Gulrøttene spiller hovedrollen i denne nydelige salaten med smak av chili, mynte og bladpersille. Server den gjerne som en egen rett eller som tilbehør til middag.
20-40 min
1,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 500 g gulrot
  • 3 ss solsikkeolje
  • 2 ts chilipulver
  • 1 pk kikerter, tørre
  • 2 ts malt spisskummen
  • 4 vårløk
  • 1 dl hakket bladpersille
  • 20 blad frisk mynte - hakket
  • 200 g fetaost
  • 4 ss tranebær
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Forvarm stekeovnen til 200 grader.
  2. Vask og tørk gulrøttene. Del dem i 2 på langs og deretter i grove biter.
  3. Bland dem med olivenolje, chilipulver og litt salt og pepper og fordel dem utover på et stekebrett.
  4. Bak gulrøttene nesten møre i oven i 25- 30 minutter. Gulrøttene kan gjerne gi litt tyggemotstand.
  5. Skyll og tørk kikertene godt. Bland dem med spisskummen og rist dem i en tørr stekepanne (da blir de ekstra sprø) eller legg dem sammen med gulrøttene de 15 siste minuttene i ovnen.
  6. Vask og tørk vårløk og skjær dem i tynne skiver.
  7. Finhakk persille og mynte.
  8. Smuldre fetaost i biter.
  9. Bland alle ingrediensene forsiktig og legg på et fat. Dryss over urter og tranebær.
  10. Server salaten med noen dråper god olivenolje og eddik.

Grovhakkede mandler eller valnøtter er nydelig i denne salaten.

Sist oppdatert 27. august 2020
Liker 3
Legg til på Min side
Del på Facebook