Melonsorbet

Sorbet gir en frisk og god avslutning på måltidet. Her har vi laget en sorbet av melon servert i melonskallet.
Over 60 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1 honningmelon
  • 2 dl sukker
  • 0,5 l vann
  • 2 eggehvite (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

Melon deles på midten og alle kjernene tas ut med en skje. Renskåret fruktkjøtt moses i foodprosessor, e.l.

 

Vann og sukker kokes til sirupslignende konsistens. Sukkerlaken avkjøles i kjøleskap. Fruktmosen røres i sukkerlaken og det hele tas over i en vid form, fortrinnsvis en aluminiumsform. Inn i fryseren, hvor den må stå 10-12 timer. Når sorbetmassen er halvfryst, røres vispet eggehvite evt. inn. Det må røres i sorbeten flere ganger mens den står i fryseren for å få en jevn konsistens. 

 

Sorbeten tas ut av fryseren litt før servering. Her kan sitronsaft, hvitvin eller champagne helles over like før servering.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 2
Legg til på Min side
Del på Facebook