Linsesalat med avokado

Meksikanske smaker preger denne salaten med linser, advokado, hjertesalat, . Server gjerne salaten med nachochips.
Under 20 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 2 dl gule linser
  • 6 dl vann
  • 0,5 ts salt
  • 2 hjertesalat
  • 100 g rød cherrytomat
  • 2 avokado
  • 1 rødløk
  • 1 dl grønne oliven uten stein
  • 1 rød chili uten frø og hinner
  • 0,25 pk ruccula

Dressing

  • 2 dl lettrømme
  • revet skall av 1 lime
  • 2 ss limesaft
  • noen dråper tabasco
  • 0,25 ts salt
  • nachochips

Fremgangsmåte

Kok linsene i vann og salt under lokk i ca. 20 minutter. Avkjøl vannet og sil det så fra.

Legg linsene på et fat.

Du kan også kjøpe ferdige kokte linser (boks eller små kartonger) som du bare skyller i kaldt vann og lar renne godt av.

Skjær salat i biter og del tomater i to.

Del og ta ut kjøttet av avokadoene. Skjær kjøttet i skiver.

Skjær rødløk i strimler/tynne ringer.

Bland alt med linsene og strø over oliven.

Finhakk chilien og strø halvparten over salaten sammen med ruccula.

Til dressingen: Bland rømme med limeskall og -saft, resten av den hakkede chilien.

Smak til med salt.

La dressingen stå kaldt i minst 10 minutter.

Fordel dressingen over salaten eller server den ved siden av.

Salaten serveres med nachochips.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 43
Legg til på Min side
Del på Facebook