Laab servert i kålblader

Laab er en thailandsk hverdagsrett - nærmest en nasjonalrett som du bare må prøve. Den serveres i friske kålblader. Laab moo er med svinekjøtt og laab gai er med kyllingkjøtt.
20-40 min
2 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 300 g kyllingkjøttdeig
  • 4 sjalottløk - finhakket
  • 1 rødløk - finhakket
  • 1 ss olje
  • 1 rød chili - finhakket
  • 1 dl vann
  • 1 ts chilipulver
  • 0,5 ts sukker
  • 2 ss fiskesaus (asiatisk)
  • saften fra 1,5 lime
  • 1 dl finhakket frisk koriander
  • 1 dl finhakket frisk mynte
  • 2 dl ristet jasminris
  • 4 posjoner jasminris
  • 1 nykål, sommerkål
  • 0,5 rød paprika i terninger
  • 0,5 lime i båter
  • mynteblader

Fremgangsmåte

  1. Fres kjøttdeig, løk og chili i olje i en varm panne. Rør.
  2. Rist 2 ss ris i en tørr panne og knus det i en morter eller bruk en liten finhakker. Tilsett rispulveret og vannet i pannen. Kok opp.
  3. Ha i resten av ingrediensene og rør om. Fres alt i ca. 1 minutt.
  4. Del kålen opp i fine store blader. Resten av kålen tar du vare på og bruker f.eks. i salat.
  5. Kok jasminris som angitt på pakken.
  6. Server laab i kålbladene sammen med ris.
  7. Dryss over rød paprika og pynt med limebåter og noen mynteblader.
Sist oppdatert 18. august 2017
Liker 10
Legg til på Min side
Del på Facebook