Grønnsaksgryte med eple og hodekål
Lettvint og god gryterett med løk, gulrøtter, hodekål og eple. Servert med en fyldig karridipp og kokte poteter er dette en deilig hverdagsmiddag.
20-40 min
1 av 5 om dagen
Ingrediensliste
Fremgangsmåte
- Skrell og skjær løk i skiver. Grovstrimle kålen. Skrell gulrøttene og skjær i tynne skiver.
- Stek løk, kål og gulrøtter forsiktig hver for seg i litt smør i en panne og legg det over i en gryte.
- Tilsett buljongen og la det koke i noen minutter.
- Del epler i båter og stek dem i litt. Legg dem over i gryten og la det koke litt. Eplene skal ikke bli for myke.
- Smak til med salt og pepper.
- Ønsker du å tilsette litt røkte middagspølser, så skjæres de i skiver og stekes litt i panne før det tilsettes gryten.
- Bland sammen crème fraîche og karri og smak til med sukker.
- Server grønnsaksgryten med kokte poteter og karridipp og strø over hakket kruspersille rett før servering.
Sist oppdatert 23. januar 2015
Legg til på Min side