Grønnsaker og fisk i form

Grønnsaker og fisk passer kjempegodt sammen, og ved å lage en slik alt-i-ett-form, så gjør middagen seg selv i ovnen mens du kan gjøre andre ting. Server med kokte poteter, pasta eller godt brød til.
20-40 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 600 g lettsaltet torsk
  • 2 tomat
  • 0,5 grønn squash
  • 1 purre
  • 150 g brokkoli
  • grovmalt pepper
  • evt. litt frisk dill
  • 1 ss smør
  • 3 ss vann
  • 100 g revet hvitost

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 225°C.
  2. Skjær torsken i serveringsstykker, tomat og squash i skiver, purre i ringer og brokkoli i små buketter.
  3. Smør en ildfast form og legg skiver av squash og tomater i formen. Dryss litt salt over.
  4. Forvell purre og brokkoli i et minutt i kokende vann. Hell av vannet og legg grønnsakene i formen.
  5. Legg fisken over grønnsakene. Tilsett vannet, fordel smøret over fisken og dekk formen med aluminiumsfolie.
  6. Bak formen midt i ovnen til den er ferdig - ca. 15 minutter.
  7. Fjern folien, sett varmen opp til 250°C og dryss ost over fisken.
  8. La formen stå i ovnen til osten begynner å smelte og får farge.

 

Server formen med brød, pasta eller kokte poteter.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 86
Legg til på Min side
Del på Facebook