Grillet blomkål med ertepuré

Å tilberede blomkål på grillen gir en raffinert smak som er verd å prøve. Servert sammen med ertepuré med hvitløk kan det hende dette blir sommerens favoritt.
20-40 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1 blomkål
  • litt salt i kokevannet
  • 2 ss olje til pensling

Ertepuré

  • 300 g dypfryste erter
  • 1 dl vann
  • 1 ss smør
  • 1 båt hvitløk
  • smak til med salt og pepper
  • saften av 0,5 sitron
  • 2 ss hakket frisk koriander

Fremgangsmåte

  1. Del blomkålen i passe og jevnt store buketter.
  2. Forvell bukettene i lettsaltet vann i 2-3 minutter. La dem renne av og tørke godt. Avkjøl. Dette kan gjøres i god tid i forveien. Du må ikke forvelle bukettene, men det forkorter grilltiden.
  3. Pensle blomkålen med olje og grill til bukettene har fått fine riller og farge.

Ertepuré:

  1. Ertene forvellet et par minutter i kokende vann.
  2. Tilsett smør og hvitløk og kjør til puré med en stavmikser e.l.
  3. Smak til med salt og pepper.

Server ertepureen til den grillede blomkålen som en nydelig smårett eller som tilbehør til sommermiddagen.

Sist oppdatert 23. januar 2016
Liker 21
Legg til på Min side
Del på Facebook