Legg blomkål på grillen i sommer. Server det sammen med ertepuré.

Grillet blomkål med ertepuré

Å tilberede blomkål på grillen gir en raffinert smak som er verd å prøve. Servert sammen med ertepuré - eller ertemole som mange kaller den - med hvitløk, så kan det hende dette blir sommerens favoritt.
20-40 min
1,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1 blomkål
  • litt salt i kokevannet
  • 2 ss olje til pensling

Ertepuré

Fremgangsmåte

  1. Del blomkålen i passe og jevnt store buketter.
  2. Pensle blomkålen med olje og grill til bukettene har fått fine riller og farge.

Ertepuré:

  1. Ertene forvellet et par minutter i kokende vann.
  2. Tilsett smør og hvitløk og kjør til puré med en stavmikser e.l.
  3. Smak til med salt og pepper.

Server ertepureen til den grillede blomkålen som en nydelig smårett eller som tilbehør til sommermiddagen.

Sist oppdatert lørdag 23. januar 2016
Liker 23
Legg til på Min side
Del på Facebook