Grateng med persillerøtter

Persillerot er en smakfull rotgrønnsak som gjerne kan være alene i en grateng. Gulroten her er med for fargen skyld. Grateng med grønnsaker er alltid populært. Server den alene eller til middagen.
20-40 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Varm ovnen til 180 grader.
  2. Smør en ildfast form.
  3. Skrell persillerøttene og gulroten.  Skjær dem i skiver på 0,5 cm og legg dem i formen.
  4. Lag en hvit ostesaus: Finhakk sjalottløk og hvitløk.
  5. Stek det blankt i varm olje i en kjele.
  6. Ha i melk og fløte. Rør rundt og kok opp.
  7. Bland vann og hvetemel og ha det i melken. Rør rundt. La alt småkoke i 2-3 minutter.
  8. Bland eggeplommen og halvparten av osten i sausen. Etter at egget og osten er tilsatt bør ikke sausen koke. Da kan den bli kornete og skille seg.
  9. Smak til med salt og pepper og gjerne litt muskat.
  10. Ha sausen over grønnsakene. Bland litt.
  11. Bak i ovn i 20 minutter.
  12. Ha resten av osten over og bak videre i 10-15minutter.
  13. Server gjerne med et dryss av timian og finhakket persille.
For å gjøre sausen glutenfri kan du bruke 1 ss maisennamel i stedet for 2 ss hvetemel. Du kan bytte ut parmean med en god norsk hardost.
Legg til på Min side
Del på Facebook