Fruktsalat med persimon og granateple

Persimon har ingen kjerner og kan spises med skallet på. Her har vi en laget en deilig fruktsalat, hvor persimon får følge med frisk fiken, klementiner og kjernene i granateple.
Under 20 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Skyll persimon-frukten godt, fjern stilken og skjær den i terninger.
  2. Ta ut kjernene av granateplet. Det gjør du best ved å skjære rundt skallet på toppen med en skarp kniv (NB. Bare i skallet - IKKE igjennom). Brekk deretter granateplet opp i biter og plukk ut kjernene. Denne prosessen kan du gjøre i en bolle med vann så unngår du søl!
  3. Fjern stilken på fikenene og skjær dem i båter.
  4. Skrell klementinene, del i båter og skjær dem i biter.
  5. Bland forsiktig alt sammen. Ha litt presset appelsinsaft over.
  6. Server fruktsalaten i porsjonsglass eller i en pen serveringsbolle.
  7. Ønsker du det "lille ekstra", så tilsett gjerne litt god likær over fruktsalaten like før servering.
Her kan du lese mer om persimon, kaki og sharonfrukt: Sharon | FRUKT.no
Legg til på Min side
Del på Facebook