Fisk på rotgrønnsakseng

Nydelig ovnsrett med rotgrønnsaker som gulrot, sellerirot og fisk som stekes sammen i ovn. Karri, hvitløk, frisk ingefær og kremfløte gir den en veldig god og pikant smak. Her serverer vi en mos av poteter, kålrot og knollselleri to.
40-60 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 50 g revet gulrot
  • 50 g revet sellerirot
  • 600 g torskefilet (annen hvit fisk kan også brukes)

Saus

  • 2 dl hvitvin eller Mozell
  • 2 dl kremfløte
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 ts karri
  • 0,5 ts sukker
  • 2 båt finhakket hvitløk
  • 1 ss revet frisk ingefær

Fremgangsmåte

Riv grønnsakene grovt på et rivjern eller i en foodprosessor.

Legg de revne grønnsakene i bunnen av en ildfast form.

Del fisken i passe serveringsstykker og legg den oppå grønnsakene.

Bland sammen alt til sausen og hell den over fisken og grønnsakene.

Dekk formen med aluminiumsfolie.

Stek formen i ovn med varmluft og på 170°C i ca. 30 minutter.

Server formretten nylaget f.eks. med en rotmos til.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 90
Legg til på Min side
Del på Facebook