Eplepizza

Eplepizza er en variant av eplekake som bakes i langpanne og som gjerne nytes lun sammen med vaniljeis.
20-40 min
2 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Bunnen

  • 5 dl hvetemel
  • 1 ts malt kardemomme
  • 1 ts malt kanel
  • 3 ts sukker
  • 0,5 pk tørrgjær
  • 3 dl lunkent vann

Fyll

  • 5 eple i skiver
  • 1 dl rosiner
  • 100 g hakkede mandler
  • saften av 1 sitron
  • 3 ss sukker

Fremgangsmåte

Bland sammen mel, krydder, sukker og gjær.

Hell i vannet og elt sammen deigen.

Dekk til med plast og la den heve ca. 1 time pået lunt sted.

Kjevle deigen den til en tynn rund leiv, og legg den på et stekebrett.

Legg epleskivene på bunnen sammen med rosiner og mandler. Hell over sitronsaften og dryss over sukker.

Stekes ved 200°C i ca. 20 min.

Serveres nylaget f.eks. med vaniljeis.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 39
Legg til på Min side
Del på Facebook