Enkel tomatsaus

Hjemmelaget tomatsaus som kan brukes til mange forskjellige matretter, både til pasta, pizza og i lasagne. Ønsker du litt variasjon, så kan du tilsette andre krydderurter som f.eks. oregano, timian eller merian.
Under 20 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 2 kg tomat - modne, helst plommetomater
  • 1 grovhakket løk
  • 4 båt hvitløk - finhakket
  • 2 reven gulrot
  • 1 potte frisk basilikum - revet
  • 5 ss god olivenolje
  • smak til med litt salt
  • smak evt. til med litt sukker

Fremgangsmåte

  1. Skåld tomatene ved å skjære et kryss i tomatene, legg dem noen sekunder i kokende vann. Deretter raskt over i iskaldt vann. Da er det lett å fjerne skallet.
  2. Skjær tomatene i terninger.
  3. Varm opp olivenoljen i en kjele/gryte med tykk bunn og legg i løken og surr den til den er blank. Rør inn tomatene og de revne gulrøttene
  4. La alt småkoke i 20 minutter uten lokk.
  5. Tilsett revet basilikum og smak til med litt salt og evt. litt sukker.
Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 14
Legg til på Min side
Del på Facebook