Enkel pizza med tomater og mais

En lur kjøreregel når du har pizza til middag - er å fylle halve tallerkenen med grønnsaker. Her en deilig pizza med tomater, basilikum og maiskorn ogmed en grønn frisk salat til. Smaker godt og ser godt ut.
Over 60 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Pizzadeigen

  • 0,5 pk gjær eller 1 ts tørrgjær
  • 1 dl lunkent vann
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 300 g hvetemel

Topping

  • 2 dl pizzasaus
  • 150 g revet hvitost
  • 10 små tomat delt i to
  • 0,5 boks maiskorn (4 ss)
  • Friske basilikum-blader

Fremgangsmåte

  1. Løs gjæren opp i vannet, tilsett olje og salt og elt deigen sammen med mel til den er blank og smidig.
  2. Dekk deigen med plast og la den heve til dobbelt størrelse, minst 1 time, gjerne på et lunt sted.
  3. Elt deigen og kjevle den tynt ut.
  4. Ha den over på et stekebrett kledd med bakepapir.
  5. Spre pizzasaus utover pizzaen.
  6. Ha på tomater, ost og maiskorn.
  7. Stek pizzaen på 230 grader i ca. 15. minutter midt i ovnen.
  8. Ha på basilikumblader etter at pizzaen er stekt.
  9. Server pizzaen med en frisk salat.
Sist oppdatert 3. juni 2020
Liker 0
Legg til på Min side
Del på Facebook