Brokkoli- og blomkålform med spicy saus

Deilig vegetar grønnsakform med brokkoli og blomkål og en spicy saus som garantert vil friste både store og små ved middagsbordet.
20-40 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1 blomkål
  • 1 brokkoli
  • 200 g røkt skinke
  • 2 dl crème fraîche lett, 18 %
  • 1 dl chilisaus - middels styrke
  • 2 vårløk
  • 4 ss sesamfrø

Fremgangsmåte

Skjær bort blader og de groveste stilkene på blomkålen og brokkolien og del i buketter. Kok bukettene i ca. 4 minutter i lettsaltet vann. La vannet renne godt av og legg bukettene i en smurt, ildfast form.

Legg over biter av skinke. Stekt kylling kan også brukes.

Vask og skjær vårløk i tynne skiver. Bland chilisaus med vårløk og créme fraîche og hell det over i formen.

Stek formen på nederste rille i ovnen ved 180°C i ca. 15 minutter.

Rist sesamfrøene i en tørr, varm panne til de blir gylne. Strø sesamfrø over ved serering. Server sammen med godt brød.

Sist oppdatert 24. januar 2015
Liker 8
Legg til på Min side
Del på Facebook