Bakte rotgrønnsaker med sitron

Bakte rotgrønnsaker er enkelt og greit å lage, og de får den beste smaken. Med litt sitron blir dette et spennende tilbehør til middagen, som en egen rett eller som basis for en nydelig salat.

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 2 persillerot
  • 2 gulrot
  • 1 skive tykk sellerirot
  • 1 rødløk
  • 1 sitron
  • 2 ss olje
  • 6 stilker timian

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 grader.
  2. Vask og tørk grønnsakene og sitronen. 
  3. Skrell gulrøtter og persillerøtter og del dem i 2 på langs.
  4. Skjær skallet av selleriroten og skjær den i staver.
  5. Skjær løk og sitron i båter.
  6. Legg alt på et stekebrett med bakepapir. Ha noen dråper med olje over. Dryss over litt salt og pepper.
  7. Bak i ovn i ca. 20 minutter til alt er litt mørt.

Server med et dryss av timian.

Tips: du kan gjerne bruke de urtene du har.

Sist oppdatert 13. august 2020
Liker 10
Legg til på Min side
Del på Facebook