Bakte epler med mandeldekke

En lettvint og supergod dessert med bakte epler og sprø og smakfull topping av mandler og kanel. Server crème fraîche eller vaniljekesam til.
20-40 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 4 middels store eple
  • 1 dl sukker
  • 3 dl vann

Mandeldekke

  • 50 g smør
  • 50 g mandelflak
  • 0,5 dl sukker
  • 1 ss hvetemel
  • 1 ss kremfløte
  • 1,5 ts malt kanel

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 225°C.

Skrell eplene og fjern kjernehusene. Del dem i to.

Kok opp sukker og vann, og kok eplene halvmøre i sukkerlaken.

La opp eplene og la de renne godt av.

Bland alle ingrediensene til røren i en liten kjele. Sett kjelen på middels varm plate og la smøret smelte forsiktig under omrøring. Røren må ikke koke for da sukrer det seg. Det skal bare smelte sammen.

Legg eplene tett i en ildfast form med snittflaten opp. Fyll kjernehuset med mandelrøren og strø på kanel.

Bak eplene midt i ovnen i ca. 15 minutter til de er møre.

Server bakte epler f.eks. med crème fraîche eller vanilkekesam.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 28
Legg til på Min side
Del på Facebook