S�k blant oppskrifter
Meny
Nyhetsarkiv
Nyhetsarkiv
Hipp hurra for Epledagen- 30 år!
23.09.2023
Norske epler er søte, sprø og saftige og nå finnes de i butikker over hele landet. Hvert år feires Epledagen siste tirsdag i september, som i år faller på tirsdag 26. september.
De tre store matdagene i høst
20.09.2023
Nå bugner butikkene av fantastiske norskprodusert frukt og grønnsaker, og det er derfor på sin plass å feire vår rike matkultur. I september og oktober er det flere merkedager som markerer hvor viktig norsk produksjon er for vår selvforsyning. La oss sammen feire høstens smaksopplevelser og den unike norske matkulturen!
Helsemessige fordeler med Airfryer
15.09.2023
Airfryer har blitt svært populært- fordi den tilbereder sunn mat - raskt og enkelt! Grønnsaker er perfekt å tilberede i airfryer. De blir skikkelig sprø på utsiden, og deilige og møre inni. Hvis du syns det tar mye tid å tilberede grønnsaker, prøv airfryer da vel!
Dette er årets finalister til “Beste 5 om dagen-ambassadør”
06.09.2023
Konkurransen NM i frukt og grønt dagligvare arrangeres for 16. året på rad av Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG). En av de mest prestisjetunge kåringene er ambassadørprisen, som går til en person som gjør noe ekstra for at butikkens frukt- og grøntavdeling skal skinne hver dag, og som velvillig deler sine gode ideer og tips med andre i sin kjede.
Nok et rekordår for norske plommer
30.08.2023
I de kommende ukene kan du virkelig fråtse i norske plommer. Høsteprognosen fra Grøntprodusentenes samarbeidsråd viser at vi får nærmere 2000 tonn med norske plommer i år, noe som er mer enn dobling av fjorårets sesong og på høyde med den gode fruktsesongen i 2021.
Kålrot, den glemte grønnsaken
29.08.2023
Kålrota kalles «Nordens appelsin», og med god grunn da den er den norske rotgrønnsaken med mest C-vitamin, og har en fin og frisk gulfarge. Den er også en skikkelig klimavinner, og smaker dessuten utrolig godt, er allsidig og rimelig. Så hvorfor spiser vi ikke mer kålrot?
Norske jordbær og bringebær til langt ut i september!
28.08.2023
Nye produksjonsmetoder og innovative løsninger gjør at vi nå kan spise både norske bringebær, bjørnebær og jordbær også på høsten.
Vil gjøre Norge sunnere
21.08.2023
Konkurransene NM Sunn mat i farta og NM Sunn mat i kantina arrangeres for 2.gang og har som mål å bidra til å motivere kantiner og utsalgssteder som tilbyr “mat i farta” til å sette mer frukt, grønt, grovt og sjømat på menyen.
Dette bør du ikke putte i matpakken
18.08.2023
Skolestart står for døren og tusenvis av matpakker skal snart lages hver dag. Men hva skal man putte i matpakken, og hva er «bra nok»? Ernæringsrådgiver Iselin Bogstrand Sagen slår et slag for at den vanlige matpakken fortsatt er mer enn bra nok, og har noen tips for å gjøre den best mulig.
Hvordan få tilbake gode vaner etter sommerferien? 10 tips!
11.08.2023
Har det blitt mye kos og utskeielser i sommer? Du trenger ikke kutte ut alt det søte selv om hverdagen er tilbake.
Rekordår for norsk frukt
03.08.2023
Den norske fruktsesongen er i gang for fullt, og det ser ut til å bli den beste vi har hatt på flere år. Det er mye godt i vente for det norske folk.
God helse oppgis som viktigste årsak til å ville spise sunnere og trene mer – men snakker vi sant?
25.07.2023
En fersk undersøkelse viser at de fleste av de som ønsker å gjøre endringer i levevaner gjør det for egen helse, men stemmer det?
Beste morellsesong i moderne tid
17.07.2023
Det er bare å glede seg, de kommende ukene kan du virkelig fråtse i nydelige norske moreller. I år er morellene ekstra store og søte, sesongen er kort, så nyt dem nå.
Folk som bor i Oslo og Viken er mer opptatt av trening og kosthold
11.07.2023
En fersk undersøkelse viser at det er flere i Oslo og Viken enn i resten av Norge som ønsker å gjøre endringer i enten treningsvanene eller i kostholdet, forteller ernæringsrådgiver Iselin Bogstrand Sagen i Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG).
Is du kan spise hver dag hele sommeren
04.07.2023
Sommer er definitivt høysesong for is. Vi vil ha noe leskende og friskt i varmen. Men is hver dag kan fort bli litt mye. Da er det fint å vite at du kan lage is selv, som både store og små kan spise hver dag hele sommeren uten at det blir for mye av det gode.
7 av 10 vil gjøre endringer i levevaner
01.07.2023
Sommeren er her og mange vil være komfortabel i egen kropp når varmegradene stiger og stranda kaller. Sommerkroppen er fortsatt noe det norske folk er opptatt av. God helse anses som viktigste årsak til å spise sunt eller trene mer, men for mange er også selvfølelse og utseende en viktig motivasjon.
Ja- vi elsker norske jordbær
28.06.2023
De norske jordbærene er høyt verdsatt blant nordmenn, hele 7 av 10 mener det ikke blir sommer uten norske jordbær (1) og hele 87 % mener de er best på smak (2).
Nå eksploderer det!
28.06.2023
Nå kommer de norske sesongvarene som perler på en snor. Det er lurt å følge med på hva som dukker opp i butikkhyllene fremover, for nå kommer alle de fantastiske norske grønnsakene, fruktene og bærene vi har ventet på!
Derfor bør du spise en salat hver dag
27.06.2023
Salat kan være en del av løsningen for å få inn nok frukt og grønt i kostholdet. En vanlig misoppfatning som man ofte hører er at det ikke er mulig å spise seg mett på salat, forteller ernæringsrådgiver Iselin Bogstrand Sagen fra Opplysningskontoret for frukt og grønt.
Ingen salat som er mer saftig og sprø
23.06.2023
I mange år var det stort sett isbergsalat man hadde tilgang til på butikken. Så kom det andre nye salater og bladsalater på markedet. Nå kan det se ut til at mange velger bort isbergsalat fra handlekurven. Har vi rett og slett forsømt den trofaste isbergsalaten?
Pressekontakter
Iselin Bogstrand Sagen
Innholdsrådgiver og pressekontakt
954 18 998
iselin.sagen@frukt.no
Toril Gulbrandsen
Innholdsrådgiver, Matfaglig kompetanse
957 32 919
toril.gulbrandsen@frukt.no